periuta de dinti Philips Sonicare Diamond Clean

Ce trebuie sa stii despre periuta de dinti electrica?

Igiena dentara este extrem de importanta, deoarece vizeaza unul dintre cele mai importante elemente din viata noastra: gura. Aceasta ne ajuta sa ne hranim, ne ofera posibilitatea sa ne integram in societate prin zambete si comunicare si joaca inclusiv un rol puternic in respiratie.

Mai mult decat atat, sanatatea orala poate influenta functionarea intregului corp. O dantura plina de carii si o gura cu probleme de sanatate pot sa transfere o multime de boli catre corp in timp ce o gura sanatoasa ofera sanse mari pentru un corp cat se poate de sanatos.

Din fericire, tehnologia actuala ne ofera o multime de solutii in ceea ce priveste igiena orala. Periute de dinti performante, paste de dinti din ce in ce mai eficiente, apa de gura, ata dentara, irigatoare bucale, absolut toate conlucreaza pentru a oferi o igiena perfecta. Evident, acestea trebuie sa fie si folosite, asadar, periajul frecvent, de cel putin 2 ori pe zi este cat se poate de necesar.

De ce sa alegi o periuta electrica pentru a-ti peria dintii?

Majoritatea oamenilor obisnuiesc sa isi perieze dintii cu periuta clasica, insa de multe ori, aceasta nu este intocmai eficienta, lasand o multime de spatii neatinse. Din fericire, in ultimii ani au aparut periutele electrice, care au crescut foarte mult eficienta periajului si au scazut efortul depus la fiecare periaj.

Exista destul de multe motive pentru care o periuta electrica poate sa fie o alegere cu adevarat inteligenta:

  • Este mult mai eficienta decat periuta clasica. De regula, o periuta de dinti electrica ofera sute de rotatii pe minut, ceea ce inseamna o curatenie desavarsita. Aceasta poate sa ajunga in spatii ascunse din gura si poate sa elimine orice urma de microbi. Suprafata pe care o poti acoperi periindu-te cu o periuta electrica este, fara doar si poate, mult mai mare decat suprafata acoperita de o periuta clasica.
  • Periajul se face foarte usor. Alegand o periuta electrica nu ai nevoie de indemanare pentru a o folosi. Este suficient sa o directionezi catre fiecare dinte in parte iar aceasta isi va face treaba fara niciun fel de probleme.
  • Scade riscul de boli parodontale. Bolile parodontale sunt o problema destul de mare pentru oameni, mai ales pentru cei care nu se periaza corect. Daca folosesti o periuta electrica, riscul de a dezvolta o astfel de boala scade foarte mult.
  • Este potrivita atat adultilor, cat si copiilor. Atat cei mari cat si cei mici se pot spala fara niciun fel de problema cu o periuta electrica, in conditiile in care este usor de folosit si este eficienta. Pentru copii exista periute speciale, cu diverse forme, culori si motive care ii conving ca periajul este o activitate cu adevarat placuta.

Este clar, asadar, ca o periuta electrica este mai indicata decat una clasica. Este adevarat ca investitia pentru o astfel de periuta este ceva mai mare, insa este doar o investitie initiala, deoarece ulterior va trebui sa achizitionezi doar capetele periutei, care au un pret asemanator cu cel perceput pentru periutele clasice.