Izvorul Muresului

Izvorul Muresului

Statiunea Izvorul Muresului se afla in judetul Harghita, si este situata la o altitudine de aproximativ 900 m, la poalele muntilor Hasmas. Statiunea se afla la 36 km distanta de Miercurea Ciuc si 18 km de Gheorghieni.

Izvorul Muresului este o localitate montana aflata la poalele muntelui Hasmasul Mare, pe versantul sudic al Muntelui Negru. O statiune placuta unde aerul proaspat de aici te aduce intr-o stare de bine, care si-a primit numele de la izvoarele raului Mures aflate pe teritoriul localitatii. Statia de cale ferata este punctul cel mai inalt al caii ferate circulare care patrunde in Secuime.

Izvorul Muresului este o localitate placuta unde casele in stil vechi sunt construite pe linia drumului national, fiind considerat un centru ideal de recreere si petrecere a timpului liber de renume national. Locul de langa Gheorgheni este cunoscut si sub numele de “Marosnyíre”. Capalna situata pe langa izvoarele Muresului a fost ridicata de catre parintele Ébner Jenő.

Statiunea dedicata tineretului este in ziua de astazi una din cele mai importante su mai frumoase centre de recreere pentru tineri din intreaga tara. De cand s-a construit aceasta statiune aici s-au creat o serie foarte mare de facilitati turistice. Aici veti gasi si o partie de schi foarte buna pentru practicarea acestui sport sau hobby.

Cat de curand a fost ridicata in locul capelei vechi o noua biserica catolica. In aceasta curte a parohiei se gaseste o clopotnita care are in componenta una dintre cele mai vizitate atractii – clopotul primt din Italia de la Dr. Kurkó Alajos. Din anul 1999 in localitatea Izvorul Muresului se afla si manastire si biserica ortodoxa care este sfintita de P.S. Ioan Selejan, episcopul Covasnei si al Harghitei.