rodii

Vitaminele A si C previn aparitia inflamatiilor

Primavara si toamna, foarte multe inflamatii ale ochilor recidiveaza si produc adevarate probleme, mai ales celor care au imunitatea scazuta. Pentru a scapa de aceste inflamatii, precum ulciorul sau iridociclitele, conf. dr. Monica Pop propune o schema eficienta de tratament, care previne aparitia acestor inflamatii.

Astfel, pentru prevenirea recidivelor, urmati de doua ori pe an acest tratament profilactic, la inceputul primaverii si toamnei. Timp de 10 zile, luati zilnic cate o tableta de vitamina C (efervescenta sau nu) de 1.000 mg sau cate doua de 500 mg. De asemenea, luati si vitamina A forte, cate doua capsule pe saptamana, timp de o luna. Pentru un efect imuno-stimulator, trebuie sa luati si Descaris, astfel: o tableta astazi, iar cea de-a doua, peste exact o saptamana. Modul de administrare este acelasi atat pentru adulti, cat si pentru copii, cu mentiunea ca, in cazul copiilor, tableta trebuie sa fie de 50 mg, iar pentru adulti, de 150 mg. Acest tratament este bun pentru toate inflamatiile ochiului, care recidiveaza primavara si toamna, atrage atentia dr. Monica Pop.

Probleme si solutii

Cum se poate trata edemul corneean aparut dupa o operatie de cataracta? (Ilie, din Bacau)

Aceasta afectiune poate fi tratata medicamentos, iar daca nu se vindeca este necesar, din nefericire, transplantul de cornee. Pentru mai multe informatii, adresati-va unui medic oftalmolog. (conf. dr. Monica Pop, doctor oftalmolog)

Ce se poate face in cazul unei distrofii retiniene? (Elena, din Slatina)

In cazul acestei afectiuni, nu prea sunt sanse de remediere. (conf. dr. Monica Pop, doctor oftalmolog)

Dimineata, imi lacrimeaza foarte tare ochii, iar pielea din jurul lor este rosie si se descuameaza. Ce credeti ca ar putea fi? (Dana, 30 de ani, din Breaza)

Afectiunea pe care ati descris-o dumneavoastra se numeste alergodermie palpebrala si apare din cauza unei alergii (de exemplu, la sapun sau picaturi). Tratamentul specific al acestei afectiuni este pe baza de picaturi antialergice si unguent oftalmic (ambele se numesc Prenacid). Astfel, picaturile se administreaza de trei ori pe zi, timp de 10 zile, iar cu unguentul va dati dimineata si seara. (conf. dr. Monica Pop, doctor oftalmolog)

Este normal ca un copil de noua luni sa aiba cearcane? (Isabela, 35 de ani, din Craiova)

Cearcanele nu sunt normale la aceasta varsta si pot aparea din cauza unor patologii diverse, nu neaparat de natura oftalmologica. Astfel, este obligatoriu sa va prezentati cu copilul la un medic pediatru, acesta fiind singurul in masura sa puna un diagnostic clar. (conf. dr. Monica Pop, doctor oftalmolog)

Acum doi ani am fost operata de glaucom secundar cu unghi inchis, absolut dureros. Tensiunea oculara este in crestere. Ce credeti ca ar putea fi? (Amalia, 45 de ani, din turnu-MAgurle)

Informatiile pe care ni le-ati furnizat nu sunt suficiente pentru a va da un raspuns corespunzator. De aceea, recomandarea mea este sa va adresati unui medic oftalmolog. (conf. dr. Monica Pop, doctor oftalmolog)

Fetita mea, de un an si doua luni, are strabism si ni s-a spus ca va trece de la sine in doua luni. Este adevarat? (Ioana, din Bucuresti)

Este o mare greseala, deoarece strabismul nu se rezolva singur niciodata. (conf. dr. Monica Pop, doctor oftalmolog)

Baiatul meu, de sase ani, a fost diagnosticat cu astigmatism miopic compus; la ochiul drept are -1,5, iar la stangul -3. Exista vreun tratament sau este nevoie de operatie? (Daniel, 37 de ani, din Galati)

Momentan, singura solutie de corectie a acestei afectiuni o reprezinta ochelarii. Astfel, copilul trebuie sa poarte permanent ochelarii prescrisi de medicul oftalmolog. In ceea ce priveste posibilitatea unei interventii chirurgicale, aceasta poate fi facuta numai dupa ce va implini 18 ani. (conf. dr. Monica Pop, doctor oftalmolog)