jogging

Sporturile in aer liber – cele mai simple exercitii de slabit

Daca esti o persoana activa, care prefera sa stea in aer liber, aceste sporturi sunt ideale deoarece antreneaza mai multe grupe de muschi, te ajuta sa respiri aer curat si sa admiri privelisti surprinzatoare, iar metodele prezentate mai jos sunt cele mai low-cost forme de exercitii fizice.

Mersul pe bicicleta

Mersul pe bicicleta nu este doar amuzant. Desi este o metoda ideala pentru a-ti antrena tot corpul si pentru a face o activitate impreuna cu familia sau prietenii, mersul pe bicicleta ofera un antrenament complet, insistand pe partea inferioara a corpului. Mersul pe bicicleta poate fi exersat oriunde, reprezentand chiar si o metoda ideala pentru a fi “verde”: plateste-ti facturile si plimba-te prin oras sau mergi in natura pentru a simti vantul in fata. Cu noua tehnologie a bicicletelor, aproape nici o zona nu este inaccesibila.

Mersul

Mersul este metoda inteligenta pentru a face exercitii fizice si pentru a-ti mentine sanatatea, deoarece este usor de practicat si bland cu incheieturile tale, fara a necesita un echipament special. Este totodata un antrenament versatil, existand 4 niveluri de mers dintre care poti alege pentru a-ti construi planul de antrenament:

  • Mersul Lifestyle: Mers normal atunci cand te plimbi prin parc sau prin mall;
  • Mersul Fitness: Pe banda sau o plimbare scurta si rapida prin cartier;
  • Mersul foarte energic: Mers de cursa intr-un ritm foarte alert;
  • Mersul/alergatul: Alternarea intervalelor de mers si alergat pentru a varia intensitatea.

Alergatul

Joggingul si alergatul sunt printre cele mai de baza exercitii. Asadar, incalta-ti adidasii si porneste la drum – sau urca-te pe banda.

Puteti alerga singuri sau cu un grup. Aceasta activitate versatila poate fi adaptata pentru a-ti reflecta scopurile – sa slabesti, sa participi intr-o cursa sau sa reduci nivelul de stres. Ai nevoie doar de adidasi si o bucata de drum sau o banda pe care sa alergi.

Alergatul este un antrenament cardio grozav, dar antrenati-va treptat pentru a va proteja incheieturile. Alegeti perechea adecvata de incaltari in functie de stilul de alergat, greutate si tipurile de accidentari la care sunteti predispusi si aveti grija sa va incalziti si sa va relaxati inainte si dupa. De asemenea, documentati-va cu privire la modurile de a reduce riscul accidentarilor.