grasimile din sange

Grasimile din sange sunt mai mult decat periculoase

Arterioscleroza este o boala metabolica care se localizeaza pe sistemul arterial aortic si pe arterele somatice ale membrelor superioare si posterioare. Datorita acestei tulburari metabolice, organismul produce cantitati crescute de grasimi in sange, care se depun pe peretii arterelor si reduc fluxul sanguin, atrage atentia dr. Mircea Patrut, medic chirurg.

Daca la aceasta tulburare se adauga si o aliemntatie nerationala, bazata pe alimente care contin grasimi, echilibrul grasimilor in sange este dat peste cap, fapt care duce la o evolutie mai rapida a bolii.

Se poate face o operatie de inlocuire a aortei?

Am fost diagnosticat cu sindromul Marfan si am o dilatatie a aortei ascendente de 4,4 mm. Credeti ca se poate face o operatie de inlocuire a aortei? (Gheorghe Mihai, din Ialomita)

In primul rand, trebuie facuta o explorare completa si trebuie evaluata faza in care se afla boala. Abia dupa efectuarea acestor investigatii se pot stabili indicatiile operatorii. In cazul in care nu exista alte complicatii, interventia chirurgicala poate fi facuta cu un risc mediu. (dr. Mircea Patrut, medic chirurg)

Am fost operata de o tumora benigna. Credeti ca este posibil ca aceasta sa recidiveze sau, mai rau, sa imi apara o tumora maligna? (Liviana, din Bacau)

Din punct de vedere medical, este posibil ca o tumora sa recidiveze sau sa apara alta de natura maligna. Totusi, nu este cazul sa va faceti probleme inainte de a merge la un consult de specialitate. Pentru mai multe informatii, cel mai bine ar fi sa va adresati medicului care v-a operat. (dr. Mircea Patrut, medic chirurg)

Am facut doua infacturi si doua preinfarcturi. Ce pot face ca sa nu mai fac alt infarct sau preinfarct? (Ion Popescu, din Pitesti)

In cazul dumneavoastra sunt necesare doua investigatii, si anume o coronografie si o ecografie, in urma carora se va putea pune un diagnostic exact. In functie de rezultatul acestor examene, medicul specialist va poate recomanda un tratament medicamentos, o interventie chirurgicala sau un tratament asociat (atat medicamente, cat si operatie). (dr. Mircea Patrut, medic chirurg)

Am tumora la ficat si as dori sa stiu ce optiuni am in acest caz (Liliana, din Adjud)

In primul rand, trebuie stabilit ce fel de tumora aveti. Daca este o forma mai usoara, si anume o tumora de natura benigna, este de ajuns o simpla extirpare. In cazul in care este de natura maligna, tratamentul este mai complicat, fiind vorba nu numai despre interventia chirurgicala, ci si despre tratament cu citostatice si cobalt. Pentru un diagnostic corect, trebuie sa va adresati unui medic chirurg specializat in chirurgie hepatica. (dr. Mircea Patrut, medic chirurg)