infectiile dintilor si sanatatea inimii

Infectiile dentare afecteaza sanatatea inimii

Boala care are la origine infectii ale dintilor este foarte grava, deoarece toxinele din aceste focare sunt vehiculate de sange si localizate la nivelul articulatiilor si viscerelor. De aceea, despre acest tip de boala se mai spune ca „linge articulatia si musca inima”, atrage atentia conf. dr. Ioan Sarbu, medic stomatolog. In foarte multe situatii, boala este generatoare de stari toxico-septice care pot pune in pericol chiar viata bolnavului, mai ales daca acesta nu se prezinta la medic in timp util. Pentru a nu ajunge cumva in astfel de situatii, sfatul specialistilor este sa efectuati vizite regulate medicului stomatolog si sa mergeti la dentist imediat ce v-a aparut o carie cat de mica. Este mult mai usor sa tratezi in stadii incipiente decat „sa repari” o dantura aproape distrusa.

Pacientii intreaba, doctorul stomatolog raspunde:

Este dureros implantul dentar? Ce analize sunt necesare?

As dori sa stiu ce analize sunt necesare inaintea efectuarii unui implant dentar si daca acesta este cumva dureros? (Maria, 36 de ani, din Olt)
Preoperator, medicul care-si asuma responsabilitatea interventiei face evaluarea biologica a pacientului, pentru a avea o imagine clara a starii lui de sanatate. Implantul dentar nu este o interventie dureroasa, intensitatea acesteia fiind comparabila sau chiar mai redusa decat cea suportata in timpul unei extractii.

Cat costa un implant dentar si unde se poate face aceasta interventie? (Alina, 28 de ani, din Bucuresti)
In functie de tipul de implant si materialele din care acestea sunt confectionate, preturile acestei interventii sunt variabile. La unele persoane este nevoie de augumentare osoasa care, de obicei, se face cu materiale artificiale si acest lucru poate amplifica costurile interventiei.
In ceea ce priveste clinicile unde se fac implanturi dentare, acestea pot fi in cadrul unui spital sal al unor unitati private. De obicei, sunt recomandate clinicile universitare, si anume cele din Bucuresti, Cluj, Craiova si Timisoara.

Sufar de parodontoza si mi-au mai rams doar incisivii, care insa nu se misca. Credeti ca problema s-ar putea rezolva prin extractia totala a dintilor care nu se misca? (Ana, 52 de ani, din Turda)
Dintii care nu prezinta mobilitate si nu sunt afectati corono-radicular se recomanda a fi mentinuti. Numai in urma unui consult de specialitate se poate stabili daca se impune sau nu ca respectivii dinti sa fie implicati in tratamentul proteic.